26 augusti 2017
11:00

Sollentuna FK 12

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Sollentuna FK 12

Då startade höstsäsongen i Sanktan med match mot Sollentuna FK 12. Flera sjukdomar, bl.a. på Yusuf gjorde att vi behövde låna in Sebastian från BP9 och trots det hade vi inga avbytare. Malle erbjöd sig att stå första halvlek. Vi startar matchen bra och i 4:e minuten får Ture tag i bollen på egen planhalva. Han slår en djupledsboll på Adam som hinner före backen nere vid förlängd mållinje på vänsterkanten. Han tittar upp och slår en oerhört fin höger yttersida till John som helt ensam framför mål inte gör något misstag och sätter dit 1-0. Matchen sedan jämn där båda lagen anfaller friskt. I 13:e minuten fäller Joel deras forward och det blir straff. Malle är nära med högerbenet men bollen går i mål. Men slogs straffen från rätt avstånd….??
I 16:e minuten bryter John ett uppspel på deras planhalva och petar bollen förbi sista backen och lägger enkelt in 2-1. Två minuter senare pressar Sollentuna oss hårt och de får till ett hårt skott som Malle räddar med magen men tyvärr får vi inte bort returen utan de kan kvittera till 2-2. Några minuter senare så får de till ett långskott som Malle tippar i ribban och ställningen är 2-2 i paus.
Inför andra måste tyvärr Ture kliva av med kraftig huvudvärk, så nu var vi helt plötsligt en man kort. Joel (som blev lite skadad vid straffsituationen) ställer sig i mål och vi väljer att spela utan forward. Killarna kämpar på bra och i 7:e minuten får Daniel ett dubbelläge där andra skottet går i ribban. Minuten senare kommer Alvin fri på vänsterkanten men hans avslut går precis utanför bortre stolpen. I 10:e minuten får dem en frispark som Joel gör en fin räddning på. Fyra minuter senare får vi kapitulera. En av deras killar får till matchens skott som går in i bortre krysset. Minuten senare gör Joel en fin benparad innan vi två minuter senare måste göra ytterligare ett målvaktsbyte när Alvin fått on i benet. Nu börjar tröttheten ta ut sin rätt och sista minuterna rullar de in två mål och vinner med 5-2.

Stor eloge till killarnas kämpainsats. Hade vi haft ordinarielag (eller åtminstone en avbytare) så hade resultatet blivit något annat. Tack till Sebastian som slet hårt hela matchen i backlinjen.

Gröna kortet gick till John vilket kändes rättvist med tanke på hans arbetsinsats och två fina mål.

Nu ser vi till att bli fullt friska så att nästa helgs matcher kan spelas med några avbytare. ?